Как да избегнем Корона вируса, пък и всички други вируси?

Ясно е, че лекарство против вируса няма, макар че се правят опити в Китай, Русия и САЩ.
Доказаните, с многобройни проучвания, са действията на някои витамини. Ако се приемат редовно (дали с храната или като добавки), те подсилват имунната система и възпрепятстват заразяването с вируси. Това са витамин С, витамин Д, цинк.

Това не означава да тръгнете да ги издирвате. Да влезете в контакт с много хора по аптеките, а да видите как по-скоро с храната да си ги набавяте.

Витамин С го има най-много в червени чушки, киви, портокали, грейпфрут. Тези храни е добре всеки ден да присъстват на трапезата ви. И да давате на децата, под формата на сокчета, например.
Витамин Д – половин час ежедневно на слънце е достатъчен. Майките които имат капки витамин Д, могат да дават на деца под шестгодишна възраст не повече от 2 капки дневно. За прием при възрастни, първо трябва да се изследва нивото на витамин Д в кръвта и тогава да се процедира. Ако е нужно, да се взема. В храната ни, витамин Д се съдържа в месо, яйца, скумрия.
Цинкът също се съдържакакто в месото, така и в морските дарове. Това е микроелемент. На деца самостоятелно не се дава, а присъства в комбинираните витаминни сиропи.

С две думи – силният имунитет е нещото, което ще ви предпази от вирусите. Това става с правилна храна, сън, движение. Обикновено с храната е проблем, особено при децата. Сега е времето да се опитате малко от малко да ги научите да ядат повече плодове и зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *