С деца на море- 5 съвета за безопасна почивка

За спокойна морска почивка с деца, е добре да се знаят следните прости съвети:

  1. Подгответе си лекарствата, които ще носите с вас.Тук аз съм дала моите препоръки: https://developers.facebook.com/docs/plugins/embedded-posts/?prefill_href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D189634452721151%26id%3D106051777746086&__cft__[0]=AZUpuVN0iRuA2Cqjc-T_ld7TXJVVLa4F2zY1NHv_Mzp5lVnBU0lUv8iLxeOHr9OctXE0RGaP1tT7Zb736tZe1-QbhLNfu_Hia7q8z2YKaO3r0rlUKIe1AzNPtpjgLPJyl8PDumDtdA6O4WOxxNvCynZEfDnzagkqIJtLrSrYojas1w&__tn__=p%2CP-R#code-generator. Ако детето има едни и същи проблеми при всяка почивка(например го боли ухо) ,добавете и медикаменти за това страдание към основните спешни лекарства.
  2. Вземете си слънцезащитен крем с възможно най-качествен и висок фактор.За деца до 3-4 години, 50-ти фактор.Ако цената ви притеснява, насочете се към високия фактор, не към марката.Това ще ви спести много неприятности. Намазвайте хубаво цялото тяло и лицето още от хотелската стая.По пътя към плажа също се изгаря, а стигайки на брега, децата бързат да играят, да влизат във водата и мазането със слънцезащитен крем се забравя или става доста късно.
  3. Винаги на открито слагайте шапчица на главата на детето. Децата се претоплят много по-лесно от възрастните, особено най-малките. Добре е, между 11-16 ч. децата да не се излагат на пряка слънчева светлина, независимо, че са с шапка и слънцезащитен крем. Ако все пак се е стигнало до топлинен удар, белезите, по които ще го разпознаете са: повишена температура, повръщане, гърчове, отпуснатост, сънливост, замаяност, халюцинации, бледа или зачервена и изпотена кожа.Това може да се случи и по време на пътуване в топла кола , или при обличане на повече дрешки в горерещо време ( най-често при новородени и кърмачета.)
  4. Осигурете си репелент срещу насекоми, подходящ за възрастта на детето.Прекарвайки цял ден на открито, детето има възможност за ‘среща’ с много насекоми-комари, пчели, оси, кърлежи.Оглеждайте вечер детето за ухапвания от тях,следете да не се разчесват, за да не се внася допълнително инфекция.
  5. Миене на ръцете често със сапун, ако не-носете със себе си дезинфектант за ръце. Децата обичат да се хранят навън, да слагат ръце и играчки в устата и така много лесно да се заразят със стомашно-чревни и други вируси.
  6. Бонус съвет-с оглед на засиленото разпространение на Корона вирус в последните дни-старайте се да не се събират много деца на закрито, например детски кът, закрити заведения, където много лесно се предава вируса.

Приятна почивка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *